Sportul miliardarilor devine popular şi în Republica Moldova

Încet, dar sigur, sportul miliardarilor devine popular şi în Republica Moldova. Vorbim de cei care practică golful, un joc de teren prestigios, ce presupune investiţii pe măsură dar oferă în schimb, o satisfacţie morală dosebită. Mai nou, de la deschiderea sezonului Clubul de Golf de la noi din ţară este vizitat şi de turiştii străini, care aleg să-şi petreacă weekendul în compania moldovenilor.

„Golful oferă o concetraţie nemaipomenită. Îţi permite să rezolvi sarcinile care ţi le pune în cale viaţa”, a declarat Pavel Sidorenco, vicepreşedintele Clublului de Golf.

Scopul jocului constă în aruncarea mingii direct în gaură, folosind un tip special de crosă. Fiecare din ele, au însă specificul lor, aşa că din trusa fiecărui jucător de golf care se respectă nu trebuie să lipsească cele 17 tipuri de crose.

„E un sport foarte plăcut pentru că te afli la natură minim 5-6 ore pe zi. şi parcurgi vreo 6-7 mii de metri”, a afirmat Tudor Acristini, jucător de golf.

Se spune că practicarea golfului are o legătură strânsă cu mediul oamenilor de afaceri. Fapt recunoscut de amatorii acestui tip de sport. Rainex de exemplu, este preşedintele unei companii alimentare, locuieşte în Estonia şi a venit cu afaceri pentru două zile în Moldova. Desigur, fiind unînrăit amator de golf, a venit să testeze şi terenul moldovenesc.

„Este precum o boală. Dacă te îmbolnăveşti, atunci nu mai scapi. Plus la asta, vara în Estonia este scurtă şi eu folosesc toate zilele senine cu folos. Ieri au fost 24 grade Celsius, în Moldova însă este mai cald”, a afirmat Rainer Box, cetăţean al Estoniei.

„Simt o atmosferă prietenească. Este sănătate, soare, femei frumoase ce îi mai trebuie unui om”, a menționat  Vladuslav Garianschii, cetăţean al Federaţiei Ruse.

Această pasiune nu este una dintre cele mai ieftine. Doar un set de crose costă începând cu 300 de euro, nemaivorbind de faptul că fiecare jucător îşi are propriul stil de vestimentaţie, care trebuie să corespundă standardelor.

„Aceasta este un maiou Polo, asta e chipiul asta e încălţămintea specializata. Toţi cei implicaţi în acest sport sunt edicaţi şi corespund cerinţelor”, a declarat  Roman Ostapenco, Președinte al Asociației de Golf Moldova.

Asociaţia de Golf din Moldova întruneşte 50 de membri.

http://www.canal2.md
Sportul miliardarilor devine popular şi în Republica Moldova