гарри вардон, вардон
гарри вардон, вардон

Harry Vardon (Harry Vardon) – acesta este unul dintre puținele jucatori de golf care au adus acest joc la un nivel total diferit de profesionist și a avut un impact enorm asupra sportului. Fiul lui gradinar Henry „Harry” Vardon sa născut în anul 1870 în Gruvile – este un sat de pe insula Jersey din Anglia. A urmat școala din localitate, unde a fost director Aubrey Boomer – tatăl lui campion de golf Aubrey Boomer și profesorului de golf Percy Boomer (fiilor săi). Când Harry a fost un copil, cu mâinile lui a făcut un teren de golf cu patru găuri, care este adesea amuzat. Dar chiar și atunci sa trezit pofta pentru acest joc. Cu mâinile lui a făcut primul său cros și minge de golf, și foarte repede a reușit în acest sens. El nu a avut crose reale pana la șaptesprezece ani.El a antrenat cu acelea crose care a făcut singur. El a lucrat ca un caddy, dar el nu a putut exercita de multe ori. Acesta din urmă a fost din cauza faptului că el trebuia să lucreze in mai multe locuri de muncă, precum el da banii la familie, constând în șapte frați și surori. La vârsta de douăzeci de ani, el a lucrat ca asistent de gradinar atunci când fratele său Tom (masterat profesional în crearea de crose, și în viitor, de asemenea, un jucator de golf profesionist) l-au convins să devină un profesionist de golf, iar apoi Harry a început cariera la Clubul Regal de Golf în Studley în orașul Ripon în Yorkshire.

În curând, Harry sa mutat în clubul de golf Bury în Lancashire, care a avut deja ocazia de a juca în turnee la un nivel ridicat și ar putea îmbunătăți, de asemenea, clasa de joc. гарри вардон, вардон

Harry folosea pozitia deschisă și a fost primul care a folosit prindere, care se utilizează în prezent. Harry Vardon a perfecționat jocul în golf. Datorită muncii grele extraordinară și ingeniozității, el începe să meargă la triumful său. În curând el câștigă primul său British Open în 1896. La inceputul acestui an, invins pe  JH Taylor în Ganton Yorkshire, a devenit un profesionist de golf. Pentru carierei sale, el a stabilit un record: 6 victorii British Open. În curând el va ajunge în lista de „Mari triumfatori” de joc. Lista include, de asemenea, Taylor (5 titluri British Open) și James Braid (5 titluri British Open). Harry Vardon a câștigat al doilea British Open în Prestwick în 1989, a învins mândria de Scoția – Willie Park Jr.cu o diferență în o lovitură.

Pe lângă câștigarea la British Open, a incheat primul din istoria de golf contract de promovare cu Spalding pentru 500 de dolari, atunci când premiul pentru câștigarea la Open a fost de numai 30 dolari.

În 1903, un pic mai târziu Campionatul deschis de Golf, la Harry a fost sângerare de la plămâni, după care a fost dus la Norfolk, unde a facut convalescență după o boală de câteva luni. În curând, în 1911 și 1914, el a terminat cariera cu o victorie, castigand ultimele doua British Open. Ca rezultat, la 42 de ani, el câștigă 6 cupe  cele mai prestigioase în Campionatul Mondial de Golf — British Open. Vardon a fost principalul profesionist în Herts de Sud până la moartea sa în 1937. Prin acest timp, el a scris suficiente cărți despre acest joc uimitor, printre ei – „cum să joci golf.” Aceasta este o carte de referință de mulți jucători de golf mare, iar dacă vreți să reușiți în acest joc, ar trebui să-l citiți cu siguranta. Ori de câte ori începe turneul Ryder Cup echipa în Marea Britanie, SUA echipa națională vizitează mormântul lui Harry Vardona în Terridge despre Golf Club Herts de Sud. Portretul lui Harry Vardon e plasat în  Sala de glorie de Golf.

Dacă doriți cu adevărat să simtiti tot talentul și excelența jucătorului de golf, apoi urmăriți Filmul: Cel mai bun joc (The Greatest joc jucat vreodată) dupa cartea lui Mark Frost.

Гарри Вардон (Harry Vardon)