Media Golf Cup Moldova 13Media Golf Cup Moldova 13Sâmbătă dimineață – sa întâmplat inimposibil – aproximativ 40 de reprezentanți ai mass-media ale Republicii Moldova și  grupurile ei de sprijin de la ora 8 cu pregătirea completă de luptă s-au adunat în afara orașului în Merops Park Golf Club pentru un singur scop – de a lupta pentru titlul de câștigător al turneului Media de golf Cupa Moldovei în 2013. Imaginați-vă ce ora, locul și ziua de săptămână 🙂 La jocul au participat jucătorii care nu au nici-o experiență de joc de golf și participarea la turnee, dintre care unele pentru prima data au luat crosele de golf de 1-2 ori în timpul pregatirii înainte de turneu. Dar au fost cei care au venit la turneu cu nici o idee despre golf, dar, cu toate acestea, nu a ezitat să participe.

IMG_3901

Turneul a fost organizat în formatul de „Fun” intalnire, al cărui scop a fost de a cunoaște membri ai culturii mass-media, tradiții și idei despre golf și crearea unei platforme anuala pentru reuniunea informală a reprezentanților mass-media. Golful este ca nici un alt sport care este potrivit pentru stabilirea contactelor de afaceri și de a stabili relații de prietenie.

IMG_3931Niciodată  turneul de golf in Republica Moldova n-a văzut un astfel de număr mare de participanți! La intalnire a fost un succes – toti plini de spirit de golf, dar a acționat independent și glumeau. Cât de mulți profesori și experți au apărut in Golf în Moldova in timp de doua saptamani 🙂
IMG_3808

După calcularea rezultatelor, 3 jucători trebueau să concureze din cauza rezultatelor egale. Rezultatele acestei lupte le atribueau un loc în grupul propriu, și în turneu. Astfel:

Rezultatele turneului:

Câștigătorii Media Golf Cup Moldova 2103:

Locul 1 – Artemie Palii (revista Punct)

Locul 2 – Burac Vlad (Publika TV)

Locul 3 – Dzechis Alexandr (TV Canal3)

IMG_4034

Câștigătorii din categoria de TV:

Locul 1 – Burac Vlad (Publika)

Locul 2 – Dzechis Alexandr (Canal3)

Locul 3 – Vladimir Marcoci (JurnalTv)
IMG_4019

Câștigătorii din categoria Radio:

Locul 1 – Ghenadie Braghiș (ProFm)

Locul 2 – Drozdov Vladimir (Russcoe radio)

Locul 3 – Balafanova Sura (Avtoradio)
IMG_4009

Câștigătorii din categoria Presa Scrisa:

Locul 1 – Artemie Palii (revista Punct)

Locul 2 – Vadim Drelinschi (Argumenty i Facty)

Locul 3 – Solonari Tatiana (Capital Market)
IMG_3989

Câștigătorii din categoria de mass-media on-line:

Locul 1 – Pavel Novac (Unimedia.md)

Locul 2 – Ciolac Alexandr (Point.md)

Locul 3 – Sidorenco Ecaterina (Adme.md)
IMG_3997

Evenimentul a fost organizat de Аsociatia de Golf din Moldova, de agentia de publicitate Promotion Group  si agentia de  PARC Communication. Partenerii au fost apa potabilă OM, berea Staropramen, vinul Gitana Winery, cookie-uri Figaro, gratare Green Egg, barbecue, care a fost pregatit pe brichete de nuc Bio & Flame, cosmetica rusa Tiande, băutură energizantă Red Bull. Câștigătorii au avut ocazia de a antrena la clubul Alexia pentru o perioadă de la 1 lună până la 1 an. Sprijinul “tipărit” la turneu a fost agentie de publicitate MediaStilGrup. Jucătorii și invitații au putut admira masinile KIA. Pentru siguranța medicala turneului raspundea clinica Medpark.IMG_3822

Ca să știi: Asociatia de Golf din Moldova a fost fondată în anul 1995. Merops Parc Golf Club a fost creat de Asociatia de Golf din Moldova și partenerii în 2007. Membrii clubului –  cetățenii ai Republicii Moldova și altor țări. Principalele obiective ale clubului sunt de a promova golf în Moldova și de construi primului terenul cu 18 găuri complete. Merops Parc Golf Club a început desfasurarea turneului de golf pentru prima dată în Republica Moldova, și, de asemenea, a facilitat participarea de jucători de golf din Moldova (elaborati în academie clubului de golf), la campionatele mondiale. Unicul teren de golf în Moldova de tip “lunca” este la 9 km de aeroportul din s. Chetrosu.IMG_3954

Locul de nastere al golfului sunt dune de nisip batute de vanturi de pe coasta de est a Scoției . Primele reguli de golf au fost publicate în 1754 , iar primul turneu înregistrat a avut loc în Scoția , în 1744 . Dar, în secolul 20 , sa răspândit în întreaga lume – acesta este jucat în Emiratele Arabe Unite. În lume există aproximativ 35.000 de terenuri de golf din care aproximativ 50 % ( 17,672 ), în Statele Unite , 8 % – în Anglia ( 2752 ) , 7 % ( 2422 ) , și la mai apropiați vecini doar 11 terenuri in Rusia , 10 terenuri in Bulgaria , in România 7 , 6 în Ucraina . Republica Moldova ar putea lăuda  numai cu academia de golf Merops Park Golf Club cu terenul de tip luncă și trei găuri . Acest lucru permite jucătorilor cum să atingă cultura golfului și să învețe cum să facă lovituri, atat și a desfasura turneul la nivel național în Republica Moldova, și evenimente de team-building pentru clienti . Golful doar pe planeta Pământ este un sport pe scară cosmică – în 1971, în timpul aterizării pe astronautul pe Luna Shepard Alna a făcut trei swinguri de golf cu trei mingi . Imaginați-vă, el a fost convins să aducă o crosa de golf și mingi pe Lună, în spațiul limitat de nave spațiale.
IMG_3890

Golf – un joc pentru toată lumea! Acesta este jucat la 4-86 ani. Chiar și un jucator nou are șansa de a concura cu Tiger Woods, datorită handicapurile care oferă un punct de pornire într-un anumit număr de lovituri unui jucător cu un nivel inferior. Mai rău joci, sunt mai mare sansele! Imaginați-vă, încercarea de a juca unui începător cu Radu Albota al nostru:) Și în golf este posibil, ca nu de-motivează jucătorii.
IMG_3963

Statele Unite ale Americii a dat lumii un golf democratic. Dacă în secolul al 19-lea, a fost exclusiv un joc pentru aristocrația, în SUA au fost primii jucători profesioniști, care nu au superioritate sociale asupra altora. In SUA, poți să  joci pe terenurile municipale pentru câțiva dolari pe zi, dar, în același timp, nu mai este permis să participi la cluburi închise de golf, dacă nu sunteți din clanul lui Kennedy și nu plătesti o cotizație anuală de câteva sute de dolari. În Moldova pregatirea de golf vă va costa $ 100 USD (chiria crosei „airon” și un coș cu 45 de mingi) pentru o zi fără un antrenor (ale cărui servicii sunt în valoare de 150 de lei pentru fiecare antrenament). In prezent  un set complet de crose de golf vă poteti aduce sau sa comandati din Europa de 200-300 de dolari. Exista o multime de modele mai scumpe, dar sunt ele necesare pentru un jucător de golf începător? Eu nu cred.

IMG_3913

Golful este deschis tuturor celor care respectă regulile si eticheta de golf. Vă rugăm să rețineți – regulile si eticheta de golf. Acest lucru este foarte important! Acesta este un joc pentru doamnelor și domnilor adevărate, care cultivă aceste valori de evident ca onoare și decență, onestitate și respect pentru adversari. In Statele Unite Golf  Bobby Jones a fost lăudat de toți pentru faptul că în turneul US Open Golf Cup in 1925 a primit o amendă de 1 punct acordatde la sine, și a pierdut din cauza acestui turneu pentru atingerea ocazionala cu mingea la swinging. În ciuda faptului că nimeni nimic nu a văzut. El a răspuns la elogiile foarte clar:

„Există o singură modalitate de a juca. Ar putea fi la fel de bine sa laudăm și trecătorul, care n-a dorit să jefuiască o bancă.”

IMG_4022Nu este nici un secret faptul că 95% din succesul de golf depinde de starea mentală a jucătorului, și doar 5% – din tehnologia jocului. Acest joc nu este pentru mintea nervoasa, pentru că trebuie să fii în stare să tee controlez în întregime în momentul în care crosa lovește mingea. Jucatorii de golf cred că terenul de golf nu este situat în zona pătrat de 450 m de la început până la gaura, dar de 15 cm între urechile jucătorului. Există, de asemenea, si victoria în turneu. Profesionist american Johnny Miller spune:

IMG_3897

„În fiecare zi încerc să-mi spun că totul va fi bine. Am încercat să realizez un cadru bun de spirit înainte de iesire, și apoi prima lovitura distruge totul!”

Golful – un joc cel mai imprevizibil din lume. Acest joc este unul dintre sporturile cele mai dureroase și mai incitante. Efectuarea perfecta a swingurilor astazi, mâine puteti să sapati la sol sau sa trimiteti mingele la dreapta sau la stânga în tufișuri.

IMG_3880Și, în ciuda adâncimei disperării cauzate de golf, intr-o zi deveni un prizonier si ramini pentru totdeauna. Un swing bun te face sa uiti de toti cei răi. Te întorci în iubitor de golf și doresti să joci și să se joci. Si cel mai important și încurajos in jocul de golf – un joc în care nu se poate atinge perfectiunea, ceea ce reprezintă un procent semnificativ din farmecul său. Și da – puteți atinge perfectiunea … Dar numai in visele Dvs.
IMG_4041

IMG_3881În 2016, la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Zhineyro pentru prima dată în istorie, Golful devine un sport olimpic. Care este sensul acestui joc uimitor, cu marea armata de fani? E simplu – cu numărul minim de lovituri (3, 4 sau 5 pe gaure Par3, Par4 sau Par5), pentru a obține mingea in gaura. În acest caz, nu există două terenuri identice, și în fiecare joc nou pe care deschideti  noi dimensiuni ale terenului care sunt deja familiare pentru Dvs. Jocul merge de la bine la bine, suma de care este de 9 sau 18 gaure. De ce este de 9 sau 18? Deoarece domnilor jucători de golf engleze a decis că, având în vedere faptul că pe întreaga perioadă de observare (zeci de ani), o jumatate de litru de băuturi whiskey un jucător poate bea doar pentru 9 găuri și 18 găuri pe litru, acesta este cel mai logic argument 🙂

IMG_3913

Golful nu va face doar viața mai armonioasă, și tu vei fi un fel de Buddha în pasiunile oceanice și problemele, dar golful – e exact genul de sport care va crea copilului Dvs  plin de personalitate armonioasă, chiar și în scopul de cazuri de preocupările. Gândiți-vă la asta.

www.golfmd.md

Comentarii in mass-media:

 

 


moimir.org

www.sporter.md

www.canal3.md

www.mybusiness.md

www.point.md

www.moldova-today.com
Album 1
Album 2
www.tsn.md

www.noi.md
www.allmoldova.com
www.kp.md
www.logospress.md

www.ctc-tv.md

www.locals.md

Media Golf Cup Moldova 2013 впервые прошел в Молдове